sharedGROUND Bookfest 2019

shared_GROUND este alegerea de a construi standul în jurul unei zone generoase de spațiu neocupat. Prin transformarea sa din element înconjurător în element central, spațiul devine o resursă și un moment de oportunitate.

Definirea spațiului liber este un act cultural, social și politic care definește spațiul și arhitectura ca discurs colectiv. Este un moment de responsabilitate, generozitate și umanitate care identifică valorile noastre comune: incluziune, accesibilitate, apartenență, echitate socială, dezbatere.

Suprafața performativă oferă spațiu pentru atât pentru activitățile de eveniment – dezbateri, prezentări, ateliere pentru copii, cât și pentru utilizările curente – repaos, citit, joacă. Permite un repertoriu de practici în care spațiul este negociat prin nevoi particulare și temporare. Producția spațială devine un act continuu. Suprafața întunecată a standului devine un obiect al creativității colective ca fundal pentru inscripții cu creta. Posibilitatea interacțiunii directe este un mijloc de implicare și de exprimare individuală, recunoscând libertatea de alegere și autonomia vizitatorilor. Zona de joc este un alt spațiu de interacțiune în care poziția scaunelor poate defini diferite scenarii de utilizare și configurare spațială. Permiterea unei utilizări variate creează spațiu pentru colectarea imaginației colective și scoate la iveală tipare ale vieții sociale.

Faza: Concurs – studiu de soluție

Client: British Council Romania

Locație: Bookfest, București, România

Dată

martie 2019