Profil

Atelier Ad Hoc este o echipă de proiectare din București care explorează familiaritatea și intimitatea locuirii prin arhitectura. Prin practica noastră căutăm să întelegem complexitatea mediului construit și oportunitățile oferite, găsind soluții creative, valoroase și particulare pentru fiecare situație de locuire. Proiectele sunt desfașurate prin două entități: atelierul de proiectare și asociația non-guvernamentală.

Atelier Ad Hoc Arhitectura se raportează la problemele orașului contemporan, lucrările echipei fiind produsul unei gândiri critice și experimentale care oferă experiențe variate de locuire, o planificare riguroasă a resurselor disponibile pentru optimizarea costurilor de șantier și respectarea termenelor de proiectare.

Atelier Ad Hoc Comunitate este un laborator de cercetare aplicată pentru sprijinirea comunităților vulnerabile sau marginalizate, ce caută să dezvolte scenarii de intervenție și moduri de implicare pentru situații de sărăcie situate în completarea preocupărilor administrației publice locale. Proiectele dezvoltate de membrii asociației caută moduri alternative de a reacționa la realitățile sociale și spațiale existente în oraș pentru a îmbunatați condițiile de locuire întâlnite, adăugând practicilor de supraviețuire existente noi legături de proximitate care facilitează schimburile și ajutorul reciproc.

Clienți       

Fie că vorbim de indivizi, familii, companii sau instituții, credem că arhitectura este o modalitate arhetipală de exprimare în timp a unor identități colective, reprezentative atât la nivelul cotidian – al activităților de zi cu zi, cât și pe termen lung – prin impactul asupra mediului și prin potențialul de reziliență. În prezent suntem implicați în proiecte de diverse tipuri și scări în sectorul public, privat și social iar experiența cumulativă a echipei noastre în toate fazele de proiectare include arhitecturi rezidențiale, conversii și restaurari, spații publice, expoziții, instalații, amenajari de interior, proiecte comerciale, birouri, spitale, pensiuni și crame.

Proces

Echipa noastră întelege ca procesul juridic de autorizare și situațiile tehnice întâlnite pe șantier pot fi complicat de gestionat și de aceea suntem într-un dialog permanent și transparent cu clienții nostri pentru ai ajuta să înțeleagă potențialul activelor și resurselor disponibile. În același timp ne străduim să depășim așteptările inițiale și să demonstrăm un angajament personal pentru găsirea soluțiilor potrivite care conduc la realizarea cu succes a proiectului.

Recunoaștere

Practica noastră de arhitectură chestionează contextul situațiilor de locuire întâlnite iar gândurile, ideile și soluțiile noastre au strâns aprecieri cu recunoaștere națională și internațională.