Gospodărie deschisă, Făgăraș

Proiectul începe cu o casă și o șură amplasate pe un teren lung, unde proprietarul, în parteneriat cu o serie de organizații non-profit, a dezvoltat un plan de revitalizare și deschidere a gospodăriei. Acest scenariu deschis de utilizare care a început în mod informal ca un gest de ospitalitate a proprietarului, avea nevoie de un proiect care să exprime noile ambiții și necesitățile casei, prin îmbunătățirea condițiilor de locuire și recuperarea unor spații pentru utilizare colectivă.

Șura devine principalul spațiu comun care poate fi utilizat pentru coworking, evenimente și adunări. Pentru a realiza primele contacte ale spațiului cu vecinii și alte grupuri locale de inițiativă, șura a fost amenajată ca spațiu de evenimente cu ajutorul unei scene modulare din lemn, construită în cadrul unui atelier deschis de construcție în vara anului 2017.

Spațiile casei sunt transformate pentru a găzdui scenarii de locuit în comun, adaptând structura existentă pentru noi moduri de a utiliza și experimenta spațiul clădirilor existente.

Faza: Studiu de soluție : restaurare, consolidare și conversie sură, extindere și mansardare casă existentă.

Client: Asociația MKBT / Fundația Maria și Mihai Frațilă

Locație: Făgăraș, județul Brașov, România

Dată

octombrie 2018