Extindere secție Radioterapie Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila

Nevoia creșterii numărului de pacienți care au acces la radioterapie în contextul unui spital pavilionar cu o desfașurare spațială care urmărește principiile ansamblurilor de tratament specifice secolului al XIX-lea este adresată prin construcția unei extinderi a secției existente cu un buncăr pentru un accelerator liniar si un tomograf, dar si cu o serie de spații care să asigure confortul, accesibilitatea și igiena pacienților și a personalului medical.

Noua construcție păstrează cota de călcare a clădrii existente, inferioară față de nivelul terenului, propunând realizarea unui acces mai privilegiat în forma unei piațete publice, coborâte la nivelul de clădirii. Acest spațiu reprezentativ de primire și așteptare devine o extindere a sălii de acces/ recepție interioare și asigură accesibilitatea pacienților în unitatea de investigație și tratament.  Rampe, scări lente, o statuie, un copac, obiecte pe care te poți așeza sau sprijini alcătuiesc un cadru care permite scenarii variate de utilizare a spațiului.

Zona de recepție este accesibilă prin două laturi și dispune de un spațiu de așteptare pentru toata secția, o banchetă de lemn cu scenarii variante de repaos așezat sub un luminator central.

Fază: Studiu de fezabilitate

Proiectant arhitectură : Atelier Ad Hoc Arhitectura

Proiectant general: Popaescu&Co

Client: Public – Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila

Locație: București, România

Dată

aprilie 2020